Nærmere 400 husstander i Moss og Våler får i disse dager et nytt lokk på beholderne sine for glass og metall. Målet er å gjøre det lettere for innbyggerne å levere riktige typer glass og metallemballasje fra mat og drikkevarer. 

Enkelte typer glass og metall inngår ikke i innsamlingsordningen, og skal derfor leveres sammen med restavfall. Eksempler på dette er stekepanner, kjeler, ildfaste former, krystall, porselen, verktøy, speil, kjøkkenglass. All glass/metallemballasje med større diameter enn 16 cm skal også leveres i restavfall. 

Hva skal leveres som glass og metall? 
I denne beholderen skal det bare leveres emballasje fra mat- og drikkevarer, med mindre diameter enn 16 cm. Det vil si syltetøyglass, glassflasker, kaviartuber, leverposteibokser, hermetikk osv. Det nye lokket er derfor låst, og beholderen har en åpning som begrenser hva som kan leveres. 

Lavere kostnader og bedre for miljøet
Vi ønsker å gjøre det lettere for innbyggerne å gjøre gode, miljøvennlige valg i hverdagen med denne prøveordningen. Mindre feilsortert glass og metall vil bidra til å redusere kostnadene for innhenting og videre behandling. Dermed kan glass og metallemballasje kan bli til nye, nyttige ressurser til en lavest mulig pris. 

Ordningen vil bli evaluert, og vi ønsker derfor tilbakemeldinger (Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf 69 20 85 50) fra deltakerne i prøveordningen.

 

Prøveordning med nytt lokk

18. February 2018, kl 10:05

Sist oppdatert: 28. February 2018, kl 14:34« Tilbake