Fra 1. oktober vil innbyggere og virksomheter motta brev fra MOVAR IKS til sine digitale postkasser i stedet for som tradisjonell, papirbasert post.

Alle har en digital postkasse
Som innbygger kan du velge å opprette en digital postkasse hos DigiPost eller eBoks. Dersom du ikke har gjort det, har du allikevel en digital postkasse: Altinn. Dette er også den digitale postkassen for alle virksomheter.

Vi ønsker å kommunisere digitalt med våre brukere
Digital brevpost vil gjøre at du får brevene fra oss raskere. Det er også en tryggere måte å sende informasjon på. I tillegg er det positivt for miljøet, fordi det reduserer behovet for transport. Det reduserer også våre kostnader og gjør at vi sparer tid. Det vil gir deg som innbygger andre positive effekter på sikt.

Hva hvis du ikke åpner digitale brev fra oss?
Hvis du ikke åpner et digitalt brev fra oss, vil det etter tre dager bli automatisk sendt som et vanlig brev til din fysiske postkasse.


Retten til å reservere seg mot digital post
Som innbygger kan du reservere deg mot digital post fra offentlige virksomheter. Hovedregelen er at du vil få digital post, med mindre du reserverer deg mot dette. Les mer her: https://www.norge.no/reservasjon.

Virksomheter kan ikke velge å reservere seg mot digital post fra det offentlige.

Sist oppdatert 4. October 2019, kl 10:26

Opprettet 4. October 2019, kl 07:46« Tilbake