Gode tips for sikker og økonomisk vedfyring

 

    • Bruk tørr ved! Veden bør ha vært lagret et år under dekke.

    • Plassere veden liggende i ovnen eller peisen. Da utnyttes brannverdien bedre.

    • Bruk opptenningsbriketter. Da får du raskere fyr, og dermed mindre sot. Sørg for god/riktig trekk.

    • Når det er god varme i ovnen kan du regulere trekken ned til det brenner med rolige flammer.

    • La veden brenne helt ut til det bare er glør igjen før du legger i ny ved. Husk å regulere opp trekken igjen, slik at veden tar godt fyr. 

    • Husk gnistfanger ved fyring i åpent ildsted.

    • Benytt ubrennbar beholder til tømming av asken. Husk at det kan være glør igjen 24 timer etter at ildstedet/ovnen har vært i bruk.

 

 

 

Sist oppdatert 23. October 2018, kl 08:35

Opprettet 22. October 2018, kl 09:11



« Tilbake