Onsdag 13. februar arrangeres en nasjonal komfyrvaktkampanje for å få økt oppmerksomhet om de mange komfyrbrannene. I MIBs distrikt valgte vi å sette ut brente komfyrer ved områder hvor mange av våre innbyggere ferdes. Vi ønsket at det skulle bli en "snakkis" blant innbyggerne våre. 

Komfyrvaktkampanjen er en del av «Alt vi kan mot brann», som er en nasjonal satsing frem til 2020 på brannforebyggende arbeid målrettet mot risikoutsatte grupper.

 

Komfyrvaktkampanjen - onsdag 13. februar

 

Komfyren er hjemmets største brannkilde og de fleste komfyrbranner skyldes uoppmerksomhet og ikke tekniske feil ved produktet.

Ingen tar skade av å vente litt på at du skrur av ovnen, men mange kan ta skade dersom du glemmer det.

Det er krav til komfyrvakt i alle nye boliger og hvis det legges opp ny kurs til komfyren. De samme reglene gjelder for fritidsboliger. Komfyrvakter får du kjøpt hos flere elektronikkbutikker, i en rekke kjøkkenbutikker og i nettbutikker.

Mange sitter nok på en historie om da det holdt på å gå skikkelig galt på kjøkkenet. Enten om da det ringte på døren, eller da babyen begynte å skrike på soverommet. Litt uoppmerksomhet er alt som skal til for at en brann skal blusse opp og komme ut av kontroll.

 

Slik fungerer komfyrvakten
Komfyrvakten består av en sensor og en strømbryter og er enkel å installere. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Hold oppsikt under matlaging og skru av eller demp varmen hvis du blir avbrutt. Det er også viktig å rengjøre ventilator jevnlig og passe på at det ikke ligger brennbare ting for nær koketoppen.

Les mer om komfyrvakt på sikkerhverdag.no.

 

Kontaktpersoner lokalt:
Tore Fredriksen, Branninspektør. Tlf.: 948 20 939

Sist oppdatert 13. February 2019, kl 10:55

Opprettet 12. February 2019, kl 15:29« Tilbake