Nå kan du vinne premier for innsatsen du gjør for miljøet ved å rydde opp langs kystlinjen. Kommunene Moss, Rygge og Råde har blitt deltakere i Kystlotteriet. Ordningen gjelder også opprydning i Vansjø og alle bekker/innsjøer som leder til havet.

Vær obs på at det har blitt funnet giftampuller fra krigen ved kysten. For mer info: https://www.nrk.no/ostfold/advarer-mot-giftampuller-ved-kysten-1.13488614

Kystlotteriet ble startet i 2015 som et tiltak for å oppmuntre befolkningen ved hjelp av premier til å rydde opp avfallet som kommer inn fra sjøen.

Alle som ønsker å delta kan hente sekk på Solgård Avfallsplass eller ved Vestby Gjenvinningsstasjon. Sekker kan også hentes i de ulike strandryddestasjonene som står rundt om langs kystlinjen, på Servicetorget Rygge kommune eller Rygge kommunes driftsstasjon (Ryggeveien 264) .

Ved utdeling av sekker fås også lodd og metallstrips. Loddet fyller du ut og fester med metallstripsen til sekken med marint avfall. Enden av loddet med loddnummer tar du med deg hjem, slik at kun delen med kontaktinformasjon står igjen på sekken. Kystlotterisekker med avfall fra strandrydding kan leveres på Solgård Avfallsplass eller settes på strandryddestasjonene. Gi beskjed via SMS til telefonnummeret du finner på strandryddestasjonen om hvor du har plassert sekkene.

Kommunene vil hente sekkene og sørge for at kontaktinformasjonen blir sendt inn til en felles nasjonal trekning. Det trekkes flere vinnere i løpet av året, og sjansene er gode for en gevinst. Kystlotteriet tar kontakt med deg dersom du vinner.

Oversikt over premier kan du finne på kystlotteriets nettsider.

Mer informasjon kan også finnes på hjemmesidene til kommunene Moss og Rygge:
http://rygge.kommune.no/aktuelt/bli-med-pa-kystlotteriet-i-rygge/
http://www.moss.kommune.no/kunngjoringer/bli-med-og-rydd-kystlinjen-var.636452.aspx

 

interreg                            ren kystlinje« Tilbake