De fleste innbyggerne i Vestby vil være i gang med kildesortering av matavfall før sommeren. Mandag 6. mai kjører MOVAR ut de første av mange beholdere for matavfall i kommunen. 

Se også video: Slik fungerer matavfallsordningen

Kildesortering av matavfall starter opp gradvis i område etter område i Vestby. Den som er eier av eiendommen vil motta informasjon via SMS underveis. Bor du i et borettslag eller sameie vil det være de som gir deg informasjon før oppstart. 

Deler av Son, Hvitsten og Store Brevik vil starte opp tidligst i løpet av høsten 2024. 

Kjører ut beholdere i mai og juni
Alle husstander får en egen utendørsbeholder. I denne finner du også en kjøkkenkurv, en rull med biologisk nedbrytbare poser og en brosjyre med informasjon. Kurven og posene tar du med deg inn når du har fått utstyret. 

MOVAR kontakter fortløpende borettslag/sameier med nedgravde avfallsløsninger for å finne gode løsninger før oppstart. 

Vent med å sortere matavfall til du får beskjed
Det vil variere hvor lang tid det går fra du får beholderen til matavfall og når den blir tømt første gang. Vent derfor på nærmere beskjed, før du begynner å kildesortere matavfallet ditt. 

Ikke kast posen med matavfall i restavfallet
Vær oppmerksom på at du kun skal benytte bioposene fra MOVAR til å samle opp matavfallet. Posene med matavfall skal legges i beholderen til matavfall - ikke i restavfallet som i Oslo/Follo. 

 

Tømming annenhver uke
Når ordningen starter opp i ditt område, blir matavfallet og restavfallet ditt hentet av MOVAR annenhver uke. De fleste klarer seg med dagens beholderstørrelse til resteavfall, når matavfallet legges i egen beholder. Ta kontakt med oss hvis du trenger større beholder til restavfall. 


Når hentes avfallet? 
Noen dager etter at du har fått beholder til matavfall, vil tømmekalenderen bli oppdatert med hentetider for matavfallet på din adresse. Tømmekalender finner du i MinRenovasjon-appen eller på movar.no/kalender.  
 

For liten plass til avfallsbeholderne? 
Det er flere mulige løsninger for deg som ikke har plass til fem avfallsbeholdere utendørs. Les gjerne mer informasjon om de ulike alternativene og ta kontakt med oss. 

 

Mer informasjon?
movar.no/matavfall kan du lese mer om innsamling av matavfall og se fremdrift i din kommune.

Sist oppdatert 30. april 2024, kl 15:38

Opprettet 30. april 2024, kl 13:46« Tilbake