Farlig avfall og småelektronikk på avveie er skadelig for helse og miljø

Farlig avfall og småelektronikk er totalt sett en liten avfallsmengde, men utgjør en stor fare for helse og miljø. Lever derfor slikt avfall til godkjent mottak. Med Miljøbilen håper vi at enda mindre av dette avfallet havner i restavfallet, i avløpet eller i naturen. Miljøbilen er et tilbud til privatpersoner. Her kan du gratis levere farlig avfall og småelektronikk direkte til våre dyktige ansatte, som tar imot og hjelper til med sortering på lastebilen. Tilbudet kommer i tillegg til de ordningene som allerede finnes gjennom forhandlere og gjenvinningsstasjonene MOVAR har i Moss og Vestby. Næringsdrivende kan ikke benytte denne ordningen. 

Ved levering på Miljøbilen må hver enhet være maks 20 kg eller 20 liter. Større enheter kan leveres på Solgård Avfallsplass eller Vestby Gjenvinningsstasjon.
Miljøbilen tar ikke imot eksplosiver, selvantennende avfall, smittefarlig avfall eller radioaktiv avfall. Asbest kan heller ikke tas imot på Miljøbilen, men dette kan leveres gratis ved Solgård Avfallsplass. Ta kontakt for informasjon om trygg levering. 

Ved å trykke på knappen nedenfor får du eksempler på hva som er farlig avfall og småelektronikk...

Eksempler

 

Eksempler på farlig avfall

Eksempler på småelektronikk

Olje, oljeholdig avfall Leker med lyd og lys
Maling, beis, lakk og lim Blinkesko
Syrer og baser Ledninger
Plantevern Ladere
Bil- og båtpleiemidler Lamper
Blekemidler, klor og salmiakk Mobiler
Spillolje og tjæreavfall Hårføner

White spirit, rødsprit o.l.

Barbermaskiner
Lyspærer, sparepærer og lysstoffrør (må ikke knuses) Kjøkkenmaskiner
Spraybokser Røykvarslere
Batterier Små TV-skjermer
Lightere PC’er og printere
Kvikksølvtermometer Små oljeovner og elektriske ovner
Brannslokkeapparater Spillkonsoller og headsett

 

  

Miljøbilen kjører ikke i vinter, men starter opp igjen til våren. Du finner alltid våre gjeldende kjøreruter her:

  • movar.no/miljøbilen
  • SMS varsel (gratis)
    Send MILJØBILEN til 2229 for å motta gratis varslinger om nye kjøreruter. For å melde deg av sender du MILJØBILEN STOPP til 2229.
  • MOVAR-appen (gratis)
    Kjøreruta finner du i MOVAR-appen, som du kan laste ned gratis fra App Store eller Google Play.
  • Følg oss på Facebook

Pga. situasjonen med koronavirus, er levering på Miljøbilen noe annerledes enn tidligere. Når du kommer til oss må du sortere selv det avfallet du har med. Dette gjør vi for å hindre smittespredning og for at både du og vi skal være trygge. Vi setter opp et sorteringsbord der du legger batteriene dine i en beholder og ledninger i en annen, osv. Og så er det selvfølgelig bare å spørre om du er i tvil om hva som skal hvor - vi er der for deg. Husk å hold avstand til de rundt deg.

Ønsker du rød boks til å samle farlig avfall og småelektronikk i?
Vi har røde bokser til deg som ønsker en egen boks å samle avfallet i. Boksen er gratis og kan hentes i åpningstiden på Solgård Avfallsplass eller fås direkte fra Miljøbilen.

Miljøbilen

 

Ønsker du at Miljøbilen skal komme til andre steder enn de som er på kjøreruta? For tiden tilbyr vi ikke denne tjenesten.
Vi kommer gjerne til områder og plasser som ikke er lagt inn på kjørelista. Dette kan være hytteområder, borettslag og sameier, boligområder tilknyttet en velforening, festivaler, bygdedager med mer. Ta kontakt.

Ønsker du at vi kommer og informerer om innsamlingsordningen? For tiden tilbyr vi ikke denne tjenesten.
Vi kan komme og informere/prate om temaet renovasjon, kildesortering, farlig avfall og småelektronikk. Vi kommer gjerne på f.eks. generalforsamlinger, møte i velforeningen, temakvelder i klubben, til skoler og barnehager, osv.

Sist oppdatert 15. januar 2021, kl 13:18

Opprettet 23. juni 2015, kl 14:57« Tilbake