MOVAR IKS har ansvar for blant annet avfallshåndteringen i Mosseregionen. Vi gjør nå en rekke tiltak for å opprettholde bemanningen og driften av denne samfunnskritiske tjenesten. I tillegg gjør vi alt vi kan for å bidra til mindre smittespredning i Moss, Vestby, Våler og Råde. 

Siste status: Gjenvinningsstasjonene er nå stengt

Vi ber alle om å respektere myndighetenes føringer og bidra til å redusere smittespredningen i samfunnet. Innbyggere som er i karantene, har vært i kontakt med andre eller selv har symptomer, mistanke om eller er konstatert smittet av koronavirus, vanlig influensa eller andre tilsvarende sykdommer skal ikke besøke våre gjenvinningsstasjoner.

Viktige endringer på Solgård Avfallsplass og Vestby Gjenvinningsstasjon

 • Fra og med lørdag 14. mars 2020 tar vi ikke i mot betaling med kontanter. Vi ber alle om å benytte bankkort. Vi har innført rutiner for renhold og desinfisering av våre betalingsterminaler.
 • Fra og med lørdag 14. mars 2020 innfører vi inntil videre en ny prismodell med faste priser for levering av avfall. Endringen av prismodell gjelder kun for privatpersoner. Nye priser er uavhengig av type avfall/vekt: 
  • Personbil 50,- NOK
  • Personbil med tilhenger: 150,- NOK
  • Varebil: 200,- NOK
  • Varebil med tilhenger: 350,- NOK
 • Våre kunder vil oppleve et lavere servicenivå på gjenvinningsstasjonene. Årsaken er at våre medarbeidere ikke lenger skal hjelpe til med avlasting og bæring av kundenes avfall. Vi gjør kun unntak for større avfallsenheter, som kan håndteres med maskiner.
 • Kontorbygningen på Solgård Avfallsplass er bemannet, men stengt for besøkende.
 • Vi henviser kunder med spørsmål om å ta kontakt med oss via movar.no og telefon.

 

Miljøbilen er stanset

Miljøbilen, som henter farlige avfall og elektronisk avfall etter oppsatt kjørerute i Mosseregionen, er nå stanset. Vi oppfordrer folk til å sende SMS MILJØBILEN til 2229. Da får du et gratis SMS-varsel når Miljøbilen er tilbake i normal drift, og når nye kjøreruter er klare. 

 

Avfallet hentes hjemme som vanlig

Avfallet hjemme hos innbyggerne blir som normalt. Vi jobber sammen med renovasjonsselskapene for å opprettholde bemanning og beredskapen over tid slik at denne tjenesten opprettholdes. 

 

Kan stenge gjenvinningsstasjonene på kort varsel

MOVAR IKS følger situasjonen tett og vurderer fortløpende nye tiltak. Ett av disse kan være å stenge gjenvinningsstasjonene. Vi ber innbyggerne om holde seg oppdatert via våre nettsider movar.no før de oppsøker Solgård Avfallsplass og Vestby Gjenvinningsstasjon.

Sist oppdatert 25. mars 2020, kl 11:39

Opprettet 13. mars 2020, kl 15:35« Tilbake