Aldri før har innbyggerne vært så flinke til å sortere og levere farlig og elektronisk avfall som denne våren. Dermed ble det satt ny rekord for Miljøbilen.

Miljøbilens gjør at innbyggerne kan levere farlig og elektronisk avfall på en rekke stoppesteder i Mossedistriktet. I løpet av perioden mars til mai ble det levert inn 19,7 tonn farlig og elektronisk avfall til Miljøbilen. Det er hele fem tonn mer enn gjennomsnittet de siste vårsesongene.

Det er kostnadsfritt for privatpersoner kan levere farlig og elektronisk avfall gratis til Miljøbilen og gjenvinningsstasjonene. 

 

Populær SMS-tjeneste ga flere besøkende

Mange forteller at de husket på Miljøbilen på grunn av den den nye sms-tjenesten vår. Vi fikk umiddelbart veldig god og positiv respons da den ble lansert i mars. Over 2 000 innbyggere har meldt seg på og valgt sine relevante stoppesteder for Miljøbilen. Dermed får de en påminnelse før vi kommer dit, forteller Rita Snobl som er ansvarlig for Miljøbilen i MOVAR IKS.

I tillegg har trolig stor grad av hjemmekontor bidratt til at det har vært enklere å stikke innom Miljøbilen. 

Les også: Meld deg på - få gratis sms-påminnelse før Miljøbilen stopper i ditt nærområde

 

Oppfordrer innbyggerne til å melde seg på varslingstjenesten

Det er særlig småbatterier som innbyggerne har levert inn mer av. Men du kan også levere annen småelektronikk og farlig avfall til Miljøbilen helt gratis.

— Vår nye SMS-tjeneste har gjort det enklere å gjøre gode miljøvalg. Har du meldt deg på, får du en påminnelse i god tid før vi kommer til en av stoppestedene du har valgt. Tjenesten er gratis og det er enkelt på melde seg på via movar.no/miljøbilen, forteller Snobl. 

 

Ber borettslag og sameier om hjelp

— Vi ser at det er mest feilsortering i felles avfallsløsninger. Derfor oppfordrer vi alle styrene i borettslag og sameier til å spre informasjon om denne varslingstjenesten til sine beboere. Får vi flere til å sortere ut farlig avfall, reduserer det helt klart risikoen for brann og farlige miljøgifter på avveie i bofellesskapene, slår Snobl fast.

Miljøbilen er nå i ferd med å starte på sin sommerrute. Etter en kort pause på sensommeren starter Miljøbilens på sin vanlige høstrute.

 

Feilsortert batteri sannsynlig årsak til flere branner siste år

På Solgård Avfallsplass bygger de nå opp omlastningsstasjonen igjen, etter at bygget fikk store brannskader i fjor sommer. I 2019 var det også branntilløp i en av MOVARs renovasjonsbiler. I begge tilfeller var årsaken trolig batterier som var feilsortert. Siden 2016 er det registrert over 200 branner i norske avfallsanlegg, i følge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

— Risikoen for brann er én av årsakene til det er viktig å sortere ut og levere farlig og elektronisk avfall. Det gjelder hos oss, hjemme hos deg og under transport. I tillegg unngår vi  helseskadelige eksponeringer for oss som jobber med avfall og at farlige stoffer kommer på avveie i miljøet. Dessuten kan verdifulle materialer i særlig elektronisk avfall få et nytt liv, avslutter Lars Didrik Kittilsen, som er avdelingsleder ved Solgård Avfallsplass. 

Sist oppdatert 29. juni 2021, kl 09:01

Opprettet 22. juni 2021, kl 12:47« Tilbake